Sign In

Hamba allah

Date of Complaint:
15/10/2020 16:12

Category:
General

Description:
Salam, saya apperintice dri iready bekerja d sebuah company di salar. saya bermula kerja 14 sept 2020..saya sepatut nya menerima elaun kah apa ni?top up dri company pun nda..bukan nya rg terima atu jua kami menerima kah?kan sebbulan sudah ni berkerja free kah ku?sudah pun tinggal jauh dri opis minyak keta, keta ku overdue..nafkah ku arah bini ku.. tepikir kamu kah?ku tanya sudah finance d opis ku suruh tanya HR..ku tanya HR suruh tanya jobcentre, jobcentre ku call minta ic n nama saja..sadar kah jobcentre kalau ku absent nda beminyak kereta apa?dri mula2 bekerja sudah teminjam duit..rasa jua kn dtg kaja apa..sudah diri bekerja ni nda ppe safety. cemana kan ppe safety bila nda duit kan membali seluar kerja sampai carik mencarik bah manakn nda attire bukan untuk mewelding d pakai kira hantam saja rasa kn mau kana ambil jadi permanent atu bah..ani berapa hb sudah? masih lagi lum ada masuk2 nya..lau absent pahaam2 saja bukan diri nda mau dtg kaja p paham2 jua cua kamu nda minyak keta kamu nda begaji sebulan apa rasanya..IREADY apa cemani ni..Pikir kan overdue keta ku jua cemana..mun nda kamu ambil ku d rumah antar ku kaja..

ActionDescription:
Terima kasih kerana menghubungi Kementerian Tenaga melalui laman sesawang kami. Untuk makluman, program i-Ready bukanlah di bawah porfolio Kementerian Tenaga. Program i-ready adalah di bawah portfolio JobCentre Brunei, Manpower Planning and Manpower Council di Jabatan Perdana Menteri. Sila hubungi hotline JobCentre Brunei 8239933

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

Chun Wang

Date of Complaint:
28/09/2020 08:10

Category:
General

Description:
If you need a fast and easy loan offer and don’t want to go through a lengthy loan application process, Josh Finance, is an excellent choice. I'm here to share my testimony and refer those searching for a genuine lender, to Josh Company. I was desperately in need of a business loan and my application was rejected by my bank and other financial institution because of my low credit score. A friend, refer me to Josh finance and within 48 hours of my loan application, my loan was approved. Their services is transparent and 100% guarantee. You don't need to worry anymore about any financial difficulty, contact josh company now for your long needed financial freedom. Email: joshfinance@consultant.com

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

AR

Date of Complaint:
17/09/2020 13:25

Category:
General

Description:
Saya ingin bertanya adakah seorang pekerja boleh memulai pekerjaannya dengan hanya diberikan Surat Tawaran (Offer Letter) tanpa ada Kontrak Pekerjaan (Employment Agreement Contract).

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

Hamba Allah

Date of Complaint:
01/09/2020 11:22

Category:
Local Business Development

Description:
As salamualaikum, saya akan membuat enquiry tentang pembayaran  “Overtime” yang diberitahu oleh salah satu company oil and gas. Bayaran “Overtime” akan di bayar di masuk kan dalam “KPI”, yang kami tahu definasi “KPI” ani ialah bonus hujung tahun. Yang nada kaitan sama “Overtime” apa bila sampai di pengujung tahun. “Overtime” tidak di bayar. Seolah olah ini merupakan taktik baru mencuri duit perkerja. Dengan menguna “Overtime” di bayar kepada “KPI”. harap pihak atasan menyelidik lagi hal hal ani.



Tentang “Bond” adakah perkerja patut bayar krusus tersebut apabila seseorang berhenti berkerja? Kerana ada yang megatakan tidak perlu bayar kerana ada dalam undang2. Sehingga Harga yang patut dibayar melampaui yang tidak mampu di capai.

Terima Kasih. Harap di selidik hal hal ini.

ActionDescription:
Terima kasih kerana menghubungi Kementerian Tenaga melalui laman sesawang kami. Pihak kami telahpun menghubungi Tuan/Puan mengenai dengan perkara ini yang mana Tuan/Puan telah memberi informasi tersebut sebagai makluman kepada pihak Kementerian. Pihak Kementerian telahpun mengambil maklum atas informasi yang telahpun dikongsikan.

Status:
Close

Date Of Issue Closed:
01/09/2020 11:22

Pekerja Islam

Date of Complaint:
19/08/2020 14:24

Category:
General

Description:
Assalamualaikum. Saya ingin membuat enquiry tentang company thyssenkrupp Industrial Solutions yang membuat kerja pembangunan bagi Brunei Fertiliser Plant. Adakah company2 yang berada di Brunei Darussalam dibolehkan memindah hari cuti awam seperti Sambutan Awal Tahun Hijrah. Inilah yang terjadi pada company ini dengan alasan "popular request" untuk memindah hari cuti awam tersebut. Akan tetapi sesiapa yang beringin untuk cuti pada 20hb Ogos ini memang dibolehkan tetapi disuruh ambil cuti untuk hari Isnin(24hb Ogos) seperti forced leave. 

ActionDescription:
Terima kasih kerana menghubungi Kementerian Tenaga melalui laman sesawang kami. Pihak Kementerian telahpun mencuba menghubungi Tuan/Puan melalui email yang dikongsikan. Oleh yang demikian, pihak Tuan/Puan bolehlah menghubungi talian LBD hotline 7299111 jika ingin membuat sebarang aduan mengenainya.

Status:
Close

Date Of Issue Closed:
19/08/2020 14:24

Sewing operator -local

Date of Complaint:
01/08/2020 23:30

Category:
General

Description:
Assalamualaikum,saya local sewer dan dua lagi pekerja under Pusat Pembangunan Kapasiti Lambak Kanan ( PPK ) Ingin bertanya mengenai elaun kami yg ditahan slama 3 bulan.

Ketika brunei lockdown (covid19).Boss dimana saya bekerja memberikan memo kelonggaran tidak bekerja atau bekerja semasa musim pendemic, sehinggalah ada notice bekerja semula.

Memandangkan ditempat bekerja adalah sebuah kilang yg mempunyai lebih dri 200 lebih pekerja ( bangla dan pilipin ) dan baju-baju yg diprocess beribu-ribu helai dan berpasing2 (semua memigang) bundle-bundle import mostly dari china. Saya selaku pekerja merasa tidak selamat untuk bekerja dan mengambil keputusan untuk cuti.( mengikut syarat memo yang telah di berikan dari factory saya bekerja ).

Pihak Pusat Pembangunan Kapasiti Lambak Kanan ( PPK ) terlambat untuk mengetahui memo tersebut, disebabkan perkara ini,kami yang tidak tahu tentang perbincangan boss dan pihak ppk,terasa menjadi mangsa keadaan kerana elaun kami bekerja semula telah ditahan dan dipotong oleh pihak ppk selama 3 bulan. sehingga hari ini elaun kami belum di bayar sepenuhnya.

Kami telah memohon kepada pihak PPK untuk mempertimbangkan perkara diatas, tetapi jawapan yang diberikan tidak memberikan kepuasan kepada kami dan surat pemotongan juga enggan diberikan kepada kami untuk sebagai bukti.

Kesalahan diatas, bukanlah kesalahan dari kami sahaja, Pihak Kawangan PPK mengakui telah mengetahui pada bulan 3 attendance kami mula merosot'.pertanyaan saya :-
-Kenapa pihak ppk tidak bertanya terus ke kilang dimana kami bekerja?
-Kenapa Pihak PPK menunggu sampai pertengahan bulan 5, dan baru bertindak.?
Setidaknya pada masa bulan 3 kami boleh memperbaiki dan berharap pihak PPK mencadangkan untuk shift berkerja pada masa itu.
-Dan kenapa pihak PPK berkata kepada kami, adakah kami layak menerima elaun sedangkan tidak bekerja semasa Covid-19 ?

PPK bertindak memotong serta menahan elaun kami selama 3 bulan lamanya secara mengejut tanpa memberikan peluang kepada kami ( Setidaknya memberi teguran atau amaran terlebih dahulu) tanpa memotong elaun tersebut.

Saya harap pihak tuan/ puan dapat memberikan pertimbangan perkara diatas.terima kasih

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

hamba allah SWT

Date of Complaint:
18/06/2020 13:47

Category:
Local Business Development

Description:
assalamualaikum tuan. saya ingin membuat aduan mengenai company saya tuan. tenang kami punya company membuat rota sebulan kerja sebulan off di sebabkan convid 19 tapi dangar2 company kami nak buat permenant macam ambil kesempatan. orang luar di sini di buatkan jadual rota 2 minggu macam tidak adil. harap2 tuan dapat hubungi saya semula untuk lebih lanjut lagi tuan.

ActionDescription:
Assalamualaikum dan terima kasih kerana menghubungi Kementerian Tenaga melalui laman sesawang kami. Pihak kami telahpun menghubungi Tuan mengenai dengan hal ini.

Status:
Close

Date Of Issue Closed:
18/06/2020 13:47

HA

Date of Complaint:
03/06/2020 15:12

Category:
Local Business Development

Description:
I am working with J sdn bhd– We successful the rollover competency assessment conducted by G for KMM to rollover crew under contract C170015-Supplementary Maintenance Team Project.

We have been given offer letter of employment effective on 12th May 2020 with Basic monthly salary package XXX under six (6) months period of probation which is lower than my current basic salary YYY per month. New offer letter also given compensation package amount KKK after four (4) months of service and offshore allowance UUU  with overtime payment (x hourly rate) without any annual leave. We require to submit our acceptance or reject this offer not later than 15th June 2020.

It’s very hard for us to agree the offer given as the salary package is lower than L of our actual salary. If new hire will be agreed with that given amount (M) but like us, we worked almost 6 years experienced. We have been informed, all salary/offer package already approved/agreed by DF which our contract Holder can’t do anything on this matter. Our Contract holder can’t help much regarding salary package which only LK have rights to offer the package accordingly.

If we reject this offer as per mentioned offer, we might lost our job and it’s not easy to look for another job recently. We also have to pay for our living, debts and bank loans.& x.  Our concerned is, if they offer lower amount as per our actual salary, how we will survive every month especially on deduction for bank loan which is more than the basic salary given.

We did seek or highlight to a right authority but no respond from them.

ActionDescription:
Assalamualaikum dan terima kasih kerana menghubungi Kementerian Tenaga  melalui laman sesawang kami. Sehubungan dengan itu, pihak kami telahpun menghubungi Tuan/ Puan yang mana pihak Tuan/Puan telahpun memberi keterangan mengenai hal ini.

Status:
Close

Date Of Issue Closed:
03/06/2020 15:12

Usaha tasbih

Date of Complaint:
28/05/2020 00:25

Category:
Electrical Services

Description:
Meter display not working

ActionDescription:
The Department of Electrical Services (DES), Ministry of Energy would  like to refer to the  complaint posted on Ministry of Energy’s website on Thursday, 28th May 2020.

DES had contacted Tuan/Puan on Saturday,  30th May 2020  to lodge a report to Talian Darussalam 123 (TD123) and obtain a Ticket Number as per DES’s SOP.

Upon investigation, DES found that the problem was due to a faulty Customer Interface Unit (CIU) which had caused the screen displaying the balance of prepaid token to go “blank”. However, this did not cause any power disruption to the premise. The faulty CIU and prepaid meter was immediately replaced with a new prepaid meter by DES personnel on the same day at 2:15 pm at no cost to the premise owner.

For any issues concerning power supply, please contact  Talian Darussalam 123 or visit DES website at www.des.gov.bn.

Status:
Close

Date Of Issue Closed:
28/05/2020 00:25

FZ

Date of Complaint:
01/05/2020 12:13

Category:
General

Description:
My employer has not pay my salary due to management/Human resource & logistic disagreement which ended up myself not to be paid due to timesheet not signed. Percuma krja sbulan inda bgaji and nada org tanggungjawab. Aku pulang membubut psl hal ane. Cali. Mun inda d check inda bgaji inda th kna byr tu. Sumpah ku... Mun ku inda tahan ku xxx ne orgnya untuk kpuasan ku.

ActionDescription:
Terima Kasih kerana menghubungi Kementerian ini melalui Laman Sesawang kami. Pihak Kementerian telahpun menghubungi awda mengenai dengan perkara ini.

Status:
Close

Date Of Issue Closed:
01/05/2020 12:13

1 - 10 Next